HomeRecepten Ragù van lamsvlees met champignons en paprika

Ragù van lamsvlees met champignons en paprika

Posted in : Recepten on by : bvk

Ingredienten:

500 gram lams poulet in blokjes van 2 cm
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
2 pruimtomaten
1 blik datterini of san marzano tomaten (400 gr)
2 dl rode wijn
1 dl volle melk
2 eetlepels tomatenpuree
1 blikje ansjovis
6 kastanjechampignons
3 takjes oregano
3 takjes tijm
2 dl lamsfond (of 1 dl glace)
peper en zout
olijfolie

Bereiding:

Snij de ui in halve of kwart ringen, de tomaat en paprika in blokjes, de champignons in vieren en hak de knoflook fijn. Verhit een braadpan (die in de oven past en mag) op het vuur en laat de ui lanzaam smoren in olijfolie met wat zout tot deze lichtelijk begint te bruinen. Voeg nu de knoflook, de ansjovis (incl. de olie) en het vlees toe en bak tot het vlees ook mooi begint te kleuren. Tomatenpuree erbij en laat 2 minuten ontzuren.

Nu kan de wijn erbij en als de saus begint te borrelen en de wijn enigzins verdampt is kunnen de melk en de lamsfond toegevoegd worden. Breng het geheel aan de kook waarna de champignons, tomaten en paprikablokjes plus het blik tomaten erbij kunnen. Als laatste de takjes kruiden erbij en roer goed door. Proef de saus even of die al op smaak is, breng anders nog op smaak met wat peper en extra zout.

Doe het deksel op de pan en zet deze in de oven voor 2 uur op 170 graden. Now we wait…. 😉

Haal de pan uit de oven en laat op laag vuur op het fornuis zonder deksel eventueel nog verder garen en inkoken tot je een mooie dikke ragù hebt. Oh, vergeet ook niet de takjes van de kruiden te verwijderen! De blaadjes zijn als het goed is helemaal “weg gesmolten”, maar die losse takken staan zo slordig in je mooi opgemaakte bord en zijn niet echt eetbaar 😉

Serveer met een pasta naar keuze die de saus goed kan absorberen (ik heb hier gewoon spaghetti voor gebruikt) en maak af met wat vers geraspte parmezaanse kaas en verse blaadjes oregano.

Bon appetito!

Leave a Reply

Your email address will not be published.