HomeRecepten Roti met masala kip

Roti met masala kip

Posted in : Recepten on by : bvk

Recept Roti Kip:

Ingredienten:

4 eetlepels Ghee of olie
350 gr kipdij (4 stuks)
1 grote of 2 kleine uien
3 tenen knoflook

1 stuk gember (5 cm) geraspt
2 tomaten in stukken gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
1 á 2 Mme Jeanette pepers (Let op! een Jeanette van de toko kan aanmerkelijk heter zijn dan een Jeanette uit de supermarkt. Kook de peper eventueel gewoon in hele vorm mee als je het niet al te pittig wil hebben)
2 eetlepels Garam Masala
3 deciliter kippenbouillon of fond

2 ons boontjes of kouseband
4 ons aardappel
2 eieren
2 roti vellen

Bereiding:

Verhit de Ghee in een braadpan en smoor de gesnipperde ui langzaam gaar. Voeg de gehakte pepers, knoflook, gember en de garam masala toe en bak even mee. Zet het vuur wat hoger en doe de stukken kipdij erbij, bak tot ze lekker beginnen te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even laten ontzuren. Als het mengsel goed gegaard is kunnen de bouillon en stukjes tomaat erbij en het vuur lager.

Laat lekker pruttelen tot de kip bijna uit elkaar begint te vallen. Kook ondertussen de eieren 8 minuten en de boontjes/kousenband en aardappelen half gaar. Voeg de aardappelen en boontjes toe aan de kip en laat het geheel verder garen tot het juiste punt. De eieren kun je na het koken en pellen eventueel nog even kort bakken in wat olie en masala.

Serveer met de roti vellen en eieren apart, zoetzure komkommer, piccalilly en sambal naar smaak. De Roti platen/vellen/pannenkoeken haal ik bij de toko van dit merk: https://kriesroti.nl Vers dus, supermarkt spul is niet vergelijkbaar!

Zelf maken kan natuurlijk ook, maar daar moet ik nog een goed recept voor posten aangezien ik zelf nog aan het experimenteren ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.