HomeRecepten Noodles met tonijn en gamba

Noodles met tonijn en gamba

Comments : 1 Posted in : Recepten on by : bvk

Ingredienten:

2 moten tonijn
6 gamba’s, ongepeld
1 rode paprika
1 kleine paksoi
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 stukje gember
2 stengels lenteui

2 tl zwarte en witte sesamzaadjes
2 tl szechuan peperkorrels
3 takjes koriander
3 stengels chinese bieslook
6 blaadjes shiso (notenkruid)
2 ons noodles, mie of pasta (4 “nestjes”)

teriyaki saus
sesamolie
zonnebloem olie
zout naar smaak

Voorbereiding:

Snij de moten tonijn in wat kleinere stukken, pakweg door vieren. Snij de paksoi en paprika in stukken/reepjes.
Hak de knoflook en gember heel fijn en hou apart.
Stamp de peperkorrels fijn in een vijzel en rooster deze even tezamen met de sesamzaadjes in een droge koekenpan, zet apart.
Hak ook de sjalot en lenteui, maar niet te klein.
Als laatste kunnen ook de koriander, bieslook en shiso fijngehakt worden.
Kook de noodles/pasta beetgaar en spoel af.

Bereiding:

Zet een grote wok op middelmatig vuur en bak hierin kort de tonijn en gamba’s in wat zonnebloemolie en haal uit de wok. Voeg nog wat olie toe en wok achtereenvolgens de sjalot/lenteui, de paprika en paksoi en de knoflook/gember. Heel kort zodat de groente maar net beginnen te garen en de knoflook en gember niet verbrand.

Voeg wat sesamolie en 3 eetlepels terayaki saus toe, roer door en voeg de noodles/mie/pasta toe. Als het geheel weer op temperatuur is kunnen de tonijn en gamba’s erbij, meng alles goed door en schep op in een grote kom. Garneer met de gehakte kruiden en de geroosterde sesam en szechuanpeper en dien op.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Boudewijn
    August 14, 2019 at 7:20 pm

    Ziet er echt verrukelijk uit!

    Volgens mij ook heel makkelijk te maken, ik ga hem binnenkort eens proberen.

    Waar haal je de shiso? Ik zou hem zelf bij de amazing oriental gaan zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *